jump to navigation

ЕНЕРГИЙНО ПРЕЧИСТВАНЕ НА ДОМА

свещи за пречистване

Винаги препоръчвам енергийното пречистване на пространството да се извършва в периода между пълнолунието и новолунието. Погрижете се да имате достатъчно време – с това не бива да се бърза. Също така изберете за пречистването на личното си пространство време, в което се чувствате добре. Ако сте жена, не бива да чистите пространството по време на цикъла си, ако пък сте бременна – енергията ви е насочена другаде. Изключете телефоните, за да не ви безпокоят. Уредете някой да се грижи за децата – те са много чувствителни към промените и колебанията в енергията. Приберете храните и напитките в шкафове или в запечатани пакети. 
 
Пречистването на пространството раздвижва застоялата енергия, а едва ли искате храната ви да абсорбира каквато и да било негативност. Изключете всички вентилатори и климатици, тъй като те смущават енергията и затрудняват пречистването й.
Ако имате домашни животни, струва си да наблюдавате къде обичат да седят или спят преди пречистването на енергията. В Русия никой не влиза в нова къща, преди котката да го направи. Причината е, че котките притежават уникална способност да усещат негативната енергия и да се хранят от нея. Руснаците внимателно наблюдават къде ще легне котката първо и през ум няма да им мине да разположат леглото или дивана си на това място. 

Кучетата, от друга страна, изпитват влечение към места с много положителна енергия. Затова любимото място на кучето ви е подходящо за леглото ви, любимия стол или бюрото – нещо, в което ще прекарвате много време. Когато пречиствате пространството, проверете „котешките места” и им обърнете специално внимание.

Подгответе се за пречистването на пространството, като вземете енергиен душ.

Енергиен душ
Солта помага за абсорбирането и неутрализирането на всички негативни енергии, навлезли в аурата ви през деня.

Пригответе натривка от сол. Трябва да добавите малко бадемово масло към шепа морска сол – колкото да направите гъста паста. Прибавете две-три капки есенциално масло от сандалово дърво, градински чай или обикновена хвойна.
Отбягвайте маслото от градински чай по време на бременност.
Застанете под душа и разнесете сместа по цялото си тяло (ако искате, пропуснете главата и лицето си).
Вземете душ (изберете температурата на водата според предпочитанията си). Докато се къпете, искрено и уверено помолете водата да отмие всичко негативно, натрупано през деня. Важно е водата да се стича по върха на главата ви, докато отмива солта от тялото ви.

Подготовка за пречистването
След този душ би трябвало да се чувствате много по-светли и способни да се свържете с енергията на дома си. Облечете свежи, чисти и удобни дрехи. Махнете бижутата и часовника си. Най-добре е да работите боси.

Започнете от входната врата на дома си. Винаги чистете от

най-долния етаж на къщата нагоре. Не забравяйте да оставите поне един прозорец отворен, за да излезе освободената негативна енергия.
В Русия използваме няколко метода за пречистване на дома. Чувствайте се свободни да използвате който ви хареса. Или ги изпробвайте всичките и открийте кой предпочитате – по всяка вероятност някой от тях веднага ще ви се стори най-естествен.

Пречистване със свещи
В Русия обикновено използваме за пречистване енергията на огъня. Най-простото решение са свещите.Не използвайте парафинови обаче.
Човешкото енергийно поле е магнитно по своята природа. Енергията на огъня лесно влиза в контакт със собственото ни електромагнитно поле и го пречиства. Освен това никой енергиен обект не може да оцелее в огън. Не се тревожете за това сега.
В руските православни църкви пред иконите винаги има свещи. Хората влизат в храма с всичките си нещастия и трагедии. Запалвайки свещ, те подобряват настроението си, тъй като свещите абсорбират негативната им енергия. Смята се също, че енергията на огъня помага на прикованите към земята духове да съберат достатъчно енергия, за да се върнат при светлината.
Използвайте за пречистването само свещи от пчелен восък и ги изхвърлете, след като приключите.
Внимавайте да поставяте свещите на места, където не представляват риск.

Методи за пречистване чрез свещи
Първият метод е изключително лесен. Просто запалете свещи във всяка стая. За да оптимизирате ефекта, постарайте се да виждате последната свещ, докато палите следващата. Разположението на помещенията невинаги го позволява, но положете всички усилия да създадете непрекъсната поредица от светлина.

При втория метод обикаляте стаята със свещ в ръка. Вземете свещта в дясната си ръка и после обиколете стаята по часовниковата стрелка, като лявото ви рамо сочи леко напред. Винаги започвайте да пречиствате стаята от рамката на вратата и непременно приключете там, откъдето сте започнали. Вижте илюстрацията на предната страница за посоката на движение на свещта.

Друг традиционен руски метод използва комбинация от свещи и огледала. Древните руски лечители вярвали, че всички форми на негативна енергия ще бъдат засмукани в коридора, създаден от две огледала, и така ще изчезнат завинаги. Този метод изчиства негативната енергия от конкретната стая. Ще трябва да го повторите във всяко помещение, което се нуждае от пречистване.
1  Вземете две огледала и ги поставете едно срещу друго на около 60 см разстояние.
2  Поставете горяща свещ между двете огледала. Тя ще се отрази във всяко от тях и ще създаде илюзията за коридор от свещи.
3  Оставете я така за около час. Погрижете се свещта да бъде стабилно поставена.
4  След процедурата грижливо измийте огледалата с вода.

Как да развалите магия чрез восъколеене,ако се съмнявате,че имате такава,четете тукПречистване с морска сол
Това е още един метод, използван от лечителите в древна Русия след грижливо пролетно почистване.

1 Поставете по малко морска сол във всеки ъгъл на стаята.
2 Поръсете морска сол и на прага си. Оставете я за двадесет и четири часа.
3 После вземете метла (в Русия хората държат метла специално за тази цел) и пометете всичката сол. Докато метете, повтаряйте следното: „С тази метла измитам цялата мръсотия и всички „същества”от дома си”.
4 Накрая изхвърлете солта в тоалетната.

Пречистване с помощта на медитация
Разбира се, нищо не ви пречи да използвате единствено силата на ума си за пречистването. Това може да бъде много ефикасно – но не го смятайте за заместител на добре свършената работа по време на физическото почистване! Пробвайте следната дълбоко пречистваща медитация. Тя е много полезна за места, където е трудно да се използват помощни материали като свещи, сол – в офиса ви или в хотелска стая например.

Пречистваща медитация „Червена топка”
1 Визуализирайте червена топка (подобна на ярката светлина на горящи въглища) върху пода в единия ъгъл на стаята.
2 Представете си, че топката се търкаля напред и назад и постепенно се вдига от пода, обикаляйки стаята по посока на часовниковата стрелка.
3 Всеки път топката се връща в изходното си положение, вдига се малко по-нагоре и после отново обикаля стаята на това по-високо ниво.
4 Когато топката най-после стигне до тавана, представете си как прозорецът на стаята се отваря. След като топката приключи последната си обиколка, тя достига до прозореца и излита през него. Визуализирайте го много интензивно.

Стабилизиране на енергията в дома ви
След като пречистите енергията в дома си по избрания от вас метод, ще трябва да я стабилизирате. Да я „установите”, ако щете.
За целта ще ви е необходим пулверизатор – можете да си купите от магазините за градински стоки, където ги продават за пръскане на домашни растения.
1 Напълнете пулверизатора с чиста изворна вода. Добавете няколко капки есенциално масло от лавандула.
2 Напръскайте стаята с тази вода. Лавандулата се използва за олекотяване на вибрациите и за стабилизиране на енергията в стаята.
Накрая изчистете и себе си. След като приключите с пречистването на пространството и изхвърлите отпадъчните материали (свещи, сол и прочие), трябва да вземете душ или вана. Поставете морска сол във ваната или в ръкавицата за къпане, за да се отървете от полепналата по вас негативна енергия. Не забравяйте да измиете и косата си.
 
Алла Свиринская
ТАЙНИТЕ НА ЕНЕРГИЯТА
Advertisements
%d bloggers like this: