jump to navigation

eзотерика

 Алегория за 12-те зодиакални знака

zodiac-znaci…А беше сутрин,когато Бог стоеше пред своите 12 деца и във всяко от тях посяваше семето на човешкия живот.Едно по едно всички деца пристъпваха напред,за да получат своя определен подарък.

“На теб Овен,давам първо своето семе,за да можеш да имаш честта да го засееш.Защото заради всяко семе,което засяваш,още един милион ще се умножи в твоята ръка.Ти няма да имаш време да видиш как израства семето,тъй като всяко от тях създава повече,отколкото засяваш.Ти ще бъдеш първия,който ще проникне в почвата на човешкия Ум с Моята Идея.Но не е твоя работа да се грижиш за Идеята,нито да я поставяш под съмнение.Твоят живот е действие и единственото действие,което аз ти приписвам,е да накараш хората да осъзнаят Моето Творение.За твоята добра работа аз ще ти дам добродетелта на Самоуважението.

Овен се върна тихо на мястото си.

“На теб,Телец,аз давам мощта да вградиш семето в разума.Твоята работа е голяма и изисква търпение,защото трябва да довършиш всичко,което си започнал или семената ще бъдат разпилени от вятъра.Ти не трябва да оспорваш,нито да променяш своето решение по средата,нито да зависиш от другите за това,което те моля да направиш.Затова аз тi дарявам Силата.Използвай я мъдро.”

Телец се върна на мястото си.

“На теб,Близнаци,аз давам въпросите без отговори,така че да можеш да накараш всички да разберат какво виждаш около себе си.Ти никога няма да знаеш защо хората говорят или слушат,но в твоето издирване на отговора ти ще намериш моя дар на Прозрението.

И Близнаци се върна обратно.

“На теб,Рак,аз определям задачата да учиш хората на чувства.Моята идея е ти да ги накараш да се смеят или да плачат,така че всичко,което виждат и мислят да породи удовлетворение,идващо отвътре.Затова аз ти давам дара на Семейството.,за да е пълно твоето удовлтворение.”

И Рак се върна на мястото си.

“На теб,Лъв,аз възлагам да представиш Моето Творение пред света,в цялата му брилянтност.Но трябва да бъдеш внимателен с гордостта си и да помниш,че това е Моето Творение,не твое.Ако забравиш това,хората ще те презират.Има повече радост в работата,която ти давам,ако я свършиш добре.Затова ти трябва да притежаваш дара на Честта.”

И Лъв се върна на мястото си.

“Теб,Дева,ще помоля да проследиш всичко,което чоекът е направил с Моето Творение.Трябва да проследиш внимателно неговите пътища и да му напомниш за неговите грешки,така че чрез теб Моето Творение да бъде усъвършенствано.За това,което ще направиш,аз ти давам дара на Чистата Мисъл.”

И Дева се върна на мястото си.

“На теб,Везни,аз възлагам мисията на служенето,така че човек да бъде разумен в дълга си към другите.Да може да се научи на съдружие,а също и да отразява другата страна на своите действия.Аз ще те поставя навсякъде,където има раздор и за твоите усилия ще ти дам дара на Любовта.

И Везни се върна на мястото си.

“На теб,Скорпион,възлагам много трудна задача.Ти ще имаш способността да познаваш умовете на хората,но няма да ти позволя да говориш за това,което си научил.Много пъти ще страдаш от това,което виждаш и в своето страдание,ще се отвърнеш от мен и ще забравиш,че това не съм Аз,а извращението на Моята Идея,която рпичинява твоята болка.Ти ще опознаеш толкова много човека,че ще го видиш като животно и ще се бориш толкова много с неговите животински инстинкти в себе си,че ще загубиш Пътя си…но когато накрая се върнеш при Мен,Скорпион,ще имам върховния дар на Целта.

И Скорпион пристъпи назад

Стрелец,искам от теб да накараш хората да се смеят,защото поради неразбирането на Моята Идея,те се огорчават.Чрез смеха ти,трябва да даеш на човека надежда,а чрез надеждата да обърне очите си към мен.Ти ще докоснеш много животи,макар и за миг,и ще узнаеш тревогите на всеки живот,който докосваш.На теб,Стрелец,аз давам дара на Безграничното Изобилие,за да можеш да го разпростеш така,че да достигне до всеки мрачен ъгъл и да го освети.”

И Стрелец се върна на мястото си

“От теб,Козирог,аз искам да научиш хората да работят.Твоята задача не е лека,тъй като ще усетиш делата на хората върху собствените си плещи,но за робския ти товар,аз поставям Отговорността на хората в твои ръце.”

И Козирог се върна на мястото си.

“На теб,Водолей,аз давам концепцията на бъдещето,така че човек да може да вижда и други възможности.Ти ще страдаш от самота,защото аз няма да ти позволя да си присвоиш Моята Любов.Но затова,че ще обърнеш очите на човека към нови възможности,аз ти давам дара на Свободата,така че в свободата да продължиш да служиш на човечеството,когато се нуждае от теб.”

И Водолей се върна на мястото си.

“На теб,Риби,аз възлагам най-трудната от всички задачи.Аз искам ти да събереш цялото човешко страдание и да го върнеш при Мен.Твоите сълзи накрая трябва да станат Мои Сълзи.Страданието,което ще поемеш,е резултат от човешкото неразбиране на Моята Идея,но ти трябва да дадеш на човека състрадание,за да може той да опита отново.За тази най-тежка задача,аз ти давам най-голям дар.Ти ще си единственото от всичките ми 12  деца,което ще ме разбере.Но този дар на Разбирането е за теб,Риби,защото когато се опиташ да го предадеш на човека,той няма да те слуша.”

И Риби се върна на мястото си.

…Тогава Бог каза:”Вие всички притежавате част от Моята Идея.Вие не трябва да бъркате тази част с цялата Моя Идея,нито можете да заменяте частите си едни други.Защото всеки от вас е съвършен,но вие няма да знаете това,докато всички 12 от вас са Едно.Защото тогава цялата Моя Идея ще бъде разкрита на всеки от вас.”

И децата останали,всяко да върши своята работа най-добре,за да може да получи подаръка си.Но никой не разбрал напълно задачата си и когато се върнали озадачени,Бог казал:”Всеки от вас вярва,че другите подаръци са по-хубави.Затова аз ще ви позволя да ги размените.”И за момент всяко дете било въодушевено,обсъждайки всички възможности на своята нова мисия.

Но Бог се усмихнал и казал:”Вие ще се връщате при Мен много пъти,молейки да бъдете облекчени от своята мисия и всеки път аз ще удовлетворявам вашите желания.Вие ще преминавате през безброй въплъщения преди да завършите оригиналната мисия,която съм ви предопределил.Ще ви дам безброй възможности,в които да правите това,но само когато е направено,ще можете да бъдете с Мен.”

 

Любовта и Пламъците Близнаци ~ Сейнт Жермен чрез Мелин Лафон

Изразявам най-дълбоката си благодарност, за тази възможност, да направя стъпка напред, чрез любимата си Портиа. Въпреки че и двамата сме обичани Пламъци Близнаци, всяко ваше сърце е и мое и на Портиа също, точно както двете ни сърца са ваши. Ние всички образуваме едно огромно съзнание и една мрежа на сътворението, което означава, че всички ние сме част от големия Космически Източник на Любовта и Живота.

Сколнен съм да изразя своята енергия и любов днес, поради това, че сме говорили много на теми за любовта и Пламъците Близнаци. Единството и мрежата на любовта са толкова прекрасна и чиста същност, че те представляват изключително творение, което може да поеме всякакви форми и аспекти, които си поиска, всичко е възможно.

Като част от тази мрежа, всички от вас, без изключение, се грижите за Всичко, Което Е, да може да оформя и под формата на Неговите творения, да иска да опита и да Бъде. Вие сте това преживяване, вие сте тази форма, вие сте това Същество в Създаването, вие сте онази безкрайна енергия, която поема най-различни форми и цветове, идващи от тази мрежа на любовта и съществуването. Най-зашеметяващите форми и духовни съшности, са изразени чрез всички вас, скъпи сърца. Вие сте изключително необикновенни!

Любовта е в най-чистата си безусловна същност, това, което Пламъците-Близнаци представляват: тя се занимава със завършването на всеки един в сърцето на вашето същество. Пламъците-Близнаци, сами по себе си, са нещо изключително и специално, това, което може да се споделя само с едно лице, с едно същество и това сте вие самите. Вие се състоите от мъжка и женска част, която е била отделена в две отделни части от себе си. Почти веднага след раждането на душата ви, вашата същност, извън Източника на Всичко, Което Е, изпитва или по-точно казано, преминава процес на трансформация, при който всички женски аспекти отиват в едната крайност и мъжките аспекти преминават в другата крайност. Това е разделяне и всичко това се случва едновременно. Ето защо често говорим за привеждането в баланс на мъжките и женските аспекти на вашето същество.

Твърде често женските и мъжките аспекти на вашето същество се разделят на две отделни форми, като всяка може да поеме цялото въплъщение или различни аспекти във въплъщението. Всичко това зависи от избора, който сами сте направили. Колкото повече аспекти има в превъплъщения, толкова повече сродни души може да имате, които носят един аспект от Вас и вашият Пламък Близнак.

***ИМГ (визуално обяснение)

Следователно, сродните души, не трябва да се бъркат с Пламъците Близнаци, защото имате само един Пламък Близнак и двойник на себе си, който ви завършва и допълва. Истинският Пламък Близнак, сърдечната част от вас, от която сте се отделили, като мъжка или женска част, е тази, която можете действително да считате за вашия Пламък Близнак, а не вашите аспекти във въплъщение. Аспектите са част от вашето същество, от вашата духовна група, но не са сами по себе си формата на вашият Пламъкът Близнак, а под формата на душа – близнак или сродна душа към духовно семейство.

Ето защо всичко се обърква в интерпретациите на един аспект от вашето същество. Всеки формира своето собствено Същество, собствените си аспекти, като всеки има много аспекти на по-високо ниво, в други измерения/други светове. Въпреки това, чистата същност на вашето същество е и си остава същата, въпреки всички свързани аспекти от него. Вие формирате себе си! Така че, да бъдеш един от аспектите на Учител например, не винаги означава, че вие сте този Учител по Съществото, в момента на отделянето от Източника, въпреки че е неразривна част от вас. Да бъдеш аспект на Учител, не винаги означава, че сте по дефиниция Пламък Близнак на любимия Пламък Близнак на този Учител, вие сте си вие по Същество, а другата част от вас е вашият Пламък Близнак и че вече може да се съберете във вашето Същество или не.

Само да бъдеш Учител във въплъщение или такъв по рождение, предполага факта, че другия Учител, другия божествен компонент, е ваш. Има много объркване по тези въпроси и бих се радвал да коригирам това сега, чрез моята любима Портиа във въплъщение и мой Пламък Близнак, чрез раждането на душата, Мелин.

Има безброй аспекти от нас, които ние осветяваме и които носят малка част от всички нас, като Учители. По този начин ние разпределяме нашето просветление и енергията си по целия свят. Истината за това е, че много са “нас”, чрез тези аспекти, че тези от тях носят нашето Същество, което води до факта, че ние формираме част от Висшия Аз, който е част от общия Висш Аз. Всички тези аспекти допринасят за това, кои сте по Същество, връщат ви обратно към душата или енергията, които сте, само наносекунди след отделянето от Източника.

И това е смисълът, който сте избрали, да се въплътите или в аспекти и/или като половина от вашето Същество. Така че в момента, в който се свържете с вашия Висш Аз, проучете внимателно, дали сте това по Същество или само в аспект, тъй като има много аспекти, освен вашата същност и вашия Висш Аз. Това може да обясни, защо има толкова много объркване около темата, “имайки същия” Пламък Близнак. Аз ще се радвам да продължа да обяснявам функциите на Пламъците Близнаци в този свят и тази реалност.

Сега сме стигнали до момента, в който се провеждат всички посвещения за събирането на Пламъците Близнаци и те стават фактически. Ще отбележите, че сте привлечени все повече и повече от другите и това е така, защото подготовките за събирането на сърцата на истинските Пламъци Близнаци, са били направени, за да провокират ефективно събиранията в тази реалност. Целта и смисъла на това, е да се накара този свят да се промени в неговата цялост към Светлината, поглъщайки цялата Земя, чрез любовта на Пламъците Близнаци, която по същество, е най-удивителната красива и мощна Любов, всякога.

Любовта между Пламъците Близнаци дава всичко в своето съществуване, по отношение на своята вътрешна Светлина, тя поглъща всичко и всички в съществуването със същността на Всичко, Което Е. Тази мощност е необходима сега, за да даде възможност на Промяната на тази действителност, към нейното цялостно съществуване в 5-то, 6-то и дори 7-мо измерение. Проявленията в момента са на дневен ред и ще се ускорят и засилят, поради сътрудничеството, събирането и баланса на сърцата на Близнаците. Ето защо се очаква всеки от нас да бъде тук сега, докато това се разгръща.

Възползвайте се от тази възможност и винаги следвайте сърцето си, когато то силно настоява да изберете друг път. Вие винаги ще бъдете ръководени да бъдете там, където трябва да бъдете, в най-точното време. Божествеността в момента, се играе по един красив и нежен начин, имайте вяра в себе си и в интуицията си, защото Пламъците Близнаци сега, са призовани да се съберат със себе си. Няма значение на какво ниво това може да се осъществи, събирането в сърцето винаги е факт! Останалото зависи от избора и творенията.

Скъпи мои, отново бе привилегия и удоволствие да се свърже с вас в сърцето ви. Обичам всички ви.

Благодаря ти, Моя Лююбима Портиа.

АЗ СЪМ това, което СЪМ.

Сейнт Жермен

– See more at: http://www.самосъзнание.com/2013/06/lubovta-i-plamacite-bliznaci.html#sthash.Amu4hBRo.CeRZmtM7.dpuf

Comments»

No comments yet — be the first.

Pls,be more sociable and share your mind

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: