jump to navigation

Нормализиране на хемоглобина в кръвта March 26, 2016

Posted by ezoterika1 in health, science.
trackback

За нормализиране на хемоглобина в кръвта ви е нужна смес, която се приготвя от орехи, мед и елда.

Хемоглобинът играе важна роля за здравето на човек, защото той участва в процеса за обмяна на газообразните вещества в организма. Той спомага за преноса на кислорода в тялото от белите дробове към тъканите. Също така пренася въглеродният диоксид от тъканите към белите дробове.

Лечебна смес за нормализиране на хемоглобин в кръвта
Лечебна смес за нормализиране на хемоглобин в кръвта

Хемоглобинът в кръвта също така спомага за доброто поддържане на киселинно-алкалния баланс в тялото.

Когато хемоглобинът има ниски стойности се нарушава обмяната на веществата в организма. Това най-често се наблюдава при хората страдащи от анемия, където са намалени стойностите на желязото в организма.

Повишеният хемоглобин се разглежда, като нещо нормално, когато се наблюдава при хора живеещи във високите планински райони, защото там съдържанието на кислород във въздуха е понижено. В много от случаите, обаче повишаването на хемоглобин в кръвта ни подсказва за наличието на заболяване.

Рецептата с елда, мед и орехи, която ще ви представим е лесна за приготвяне, а чрез редовната и консумация вие бързо ще върнете хемоглобина в нормите. Тя е подходяща храна за хора, които искат да качат мускулна маса. Консумацията на лековитата смес се препоръчва и на хора, които боледуват често, защото тя възвръща силите и енергията, която са загубили.

Ето и как се прави лечебната смес от елда, мед и орехи за нормализиране на

хемоглобин в кръвта и засилване на имунитета:

Продукти:

med 11. Елда – 1 килограм

2. Натурален пчелен мед – 700 грама

3. Орехи – 1 килограм (почистени от черупките)

Приготвяне на лечебната смес – изчистете орехите от черупките и ги смелете в блендер. Килограмът елда също е добре е бъде смляна в блендер. После двата продукта се смесват и към тях се добавя нужното количество мед. Добре е съставките да се сложат в стъклен съд и да се разбъркат много хубаво. Лечебната смес, която получихте се съхранява на хладно, най-добре в хладилника.

От нея се консумира по 3 пъти на ден, по 1 супена лъжица. Добре е да осъществявате всеки прием преди да консумирате храна. Вкусът на лечебната смес е приятен и допада почти на всеки, а и не се наблюдават странични ефекти от нея, както при повечето лекарства.

За да се справите с нормализирането на хемоглобин в кръвта, и ако искате да качите малко мускулна маса трябва да приемате от тази лечебна смес в продължение поне на 30 дни (един месец).

Стойностите на хемоглобина в кръвта са важни, за да се определи цялостното ви здравословно състояние, така че препоръчваме да следите редовно неговите показатели.

Други Рецепти-

* При констатирана анемия всяка сутрин на гладно се изяждат 100 грама настъргани моркови с малко зехтин.

* Смесват се сокове от червено цвекло, моркови и черна ряпа – равни части. От този коктейл се пие по 1-2 супени лъжици на ден в продължение на 3-4 месеца.

* Приготвяме запарка от брезови листа и коприва: от сухата листна маса в равни части се вземат две супени лъжици и се заливат с чаша и половина кипнала вода. Оставяме за един час в похлупен съд, след което прецеждаме и смесваме с една трета чаша сок от червено цвекло. Цялото количество е за един ден; пие се на 3-4 части, 20 минути преди ядене.

* Изцежда се сок от червено цвекло и се поставя за 2 часа в хладилника. След това се смесва със сок от моркови в пропорция 3:1. Хемоглобинът се повлиява положително и много бързо.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Pls,be more sociable and share your mind

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: