jump to navigation

Приготвяне на кокосово мляко

кокосово мляко

 

Кокосово мляко е един невероятен еликсир, който се използва като освежаваща напитка, за направата на коктейли или за приготвяне на различни ястия. Въпреки че можете да си го купите предварително опаковано, аз ще ви обясня как да го направите в къщи. Гарантирам ви, че вкуса и свежестта му си заслужават труда.Количеството мляко, което можете да получите от един зрял кокосов орех ще зависи от това колко концентрирана искате да бъде течността и колко вода му ще добавите. Средно можете да получите около един литър мляко.Ще имате нужда от:

1 зрял кокосов орех

1 литър вода

блендер

тензух или торбичка за изцеждане

Начин на приготвяне:

  1. Отворете кокосовият орех и източете течността, която се намира в него

  1. Сложете кокосовият орех в една голяма кърпа и го ударете в нещо твърдо. Това е най-лесният начин, по който можете да счупите кокосовият орех.

  1. Извадете, бялата ядка и я нарежете на дребни парченца.

  1. Сложете в блендера нарязаните на малки парченца с 2 чаши вода и разбийте;

  1. След това добавете още 1 чаша вода и продължете още няколко минути;

  1. Получената гъста кокосова маса се прецежда през тензух или торбичка за ядково мляко;

    1. Получените стърготини ги пуснете още веднъж в блендера с малко вода и ги разбийте втори път. Изцедете ги отново. Ще излезе още малко мляко.

    1. Млякото получено по този начин сложете в стъклен буркан и може да съхранявате в хладилник;

    1. Кокосовото мляко може да се запази само около 1-2 часа, след това ще забележите, че отгоре се е образувал

    дебел слой кокосовата сметана.

    Ако искате да си я запазите внимателно я отделете с лъжица я съхранявайте в стъклено бурканче за следваща употреба. Ако не я използвате до няколко дни е препоръчително да я замразите във формички за лед и по този начин ще имате под ръка еднакви дози. Ако искате да я превърнете отново в мляко, просто я разбийте с вода.

    1. От един зрял кокосов орех се получава около един литър мляко, добре е да се пие докато е още прясно. Както всеки натурален продукт има малка трайност, за това ако не го използвате веднага, можете да го замразите  в малки пласмасови чашки за кафе и след това да го използвате за направата на плодови шейкове и други храни по ваш избор.

.Кокосовите стърготини, които ще получите при изцеждането на кокосовото мляко можете да използвате за направата на различни сладкиши, бонбони и други храни. Но трябва да знаете, че те също са с малка трайност и за това е добре да ги замразите или да ги замразите или изсушите.

 

Гледайте видеото,за ви улесни.

След като вече кокосовото мляко е готово,може да пристъпим към приготвянето на кокосовото масло- четете тук

 

Comments»

No comments yet — be the first.

Pls,be more sociable and share your mind

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: