jump to navigation

ЗА ЙОДА

%d0%b9%d0%be%d0%b4Медицинските учебници съдържат множество жизнено важни откъси дезинформация относно изключително важния елемент йод, които може да сa предизвикали повече човешко нещастие и смърт от двете световни войни заедно! – д-р Гай Абрахам

Йодът е основната съставка в синтеза на щитовидни хормони. Ако той е дефицитен, синтезът на протеини ще бъде нарушен.  Щитовидните хормони имат два физиологични ефекта – те увеличават синтеза на протеини в, на практика, всяка тъкан на тялото и увеличават консумацията на кислород, зависеща от Na+ -K+ ATPase (натриева помпа). Щитовидната жлеза има нужда от йод, за да синтезира тироксин (Т4) и трийодотиронин (Т3) – хормоните, които регулират метаболизма и направляват развитието и растежа. Щитовидните хормони са основополагащи за живота, защото те регулират ключови биохимически реакции, особено синтеза на протеин и ензимните действия в целеви органи, каквито са развиващият се мозък, мускулите, сърцето, хипофизата, бъбреците и др.За повече инфомация »»ТУК

Как сами да определим дали ни липсва йод в организма?

Как сами да определим дали ни липсва йод в организма? - изображение

Общите признаци на йодния дефицит в организма са умствена и физическа умора, раздразнителност, чувство на слабост още от сутринта, изтощена коса, чупливи нокти, суха кожа. Освен тези забележими знаци, съществуват и други, не толкова видими, за които е необходимо да се направи преглед на щитовидната жлеза при ендокринолог. Предлагаме ви един метод, който ще ви помогне да направите сами предварителен анализ на съдържанието на йод в организма си.

Потопете памучен тампон (или клечка с памучно тампонче) в йодна тинктура и го приложете по дадена област на кожата, но не в областта на щитовидната жлеза. Направете хоризонтални и вертикални линии с памука по кожата си, така че да се образува мрежа от квадрати с размер 1 на 1 сантиметър. Ако йодната решетката изчезне в рамките на 4 – 6 часа, това говори за критичен недостиг на йод. Ако изчезне след 12 часа – среден йоден дефицит, а ако е необходимо 1 денонощие, за да изчезне, значи в тялото ви няма недостиг на йод.

При липса на йод се препоръчва да консумирате морски водорасли под всякаква форма, боровинки, фасул, ягоди, картофи, яйца, сурови ядки, извара, натурално масло, морска риба.

/Източник/

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Pls,be more sociable and share your mind

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: