jump to navigation

Силата на свещите

Още от дълбоки времена огънят е бил използван за защита и е бил символ на одухотвореността.Ако имате в дома си камина, вие можете винаги да усещате топлината и спокойната енергия, излъчвана от огъня.Дори обикновеното запалване на свещ носи за всеки романтично настроение и чувството на приток на нова енергия. Свещта е представител на елемента Огън.Като такава се използва за активиране,енергитизиране, пречистване и насочване на Волята(която се свързва с Огъня) Тя е Фалически символ- пламъкът на свещта символизира аурата на човека,а  самата свещ е вид “портал”,но за целта трябва да се “помаже”с
масло-до половината се намазва в едната посока,в другата половина-в обратната.
По този начин Воалът бива “пробит” и свещта става мост между два свята.
Свещите имат силен визуален и емоционален ефект. Знаете ли че, освен това, спрямо своята форма, цвят и аромат, имат и различно въздействие спрямо нашият духовен и реален живот?

Осъзнаваме ли как, кога и какво правят те за нас, когато залагаме енергийни кодове в момента на запалването им, и как в същия този момент, те се превръщат в мълчаливи изпълнители на нашите желания?
Знаем ли, че свещта е по-жива структура отколкото можем и да си представим?Когато избирате свещи за дома си, обърнете внимание на техния цвят и материала, от който са направени. Ако ще правите някакъв магически ритуал, то трябва да използвате ръчно изработени восъчни свещи.

Фън-Шуй съветва да се запалва свещ в североизточната зона на дома, което ще усили влиянието на земята, но вие можете да запалите свещ във всяко помещение, което искате да прочистите и заредите с положителна енергия.

Избирайки формата и цвета на свещите, вие трябва да знаете  каква цел искате да постигнете.

КВАДРАТНИТЕ СВЕЩИ:
Служат за задвижване на желания и събития, който се подчиняват на материалния свят.

Когато желаем финансова сигурност и стабилност се очаква,че при запалването на свещта кодовете,които ще заложим ще почиват на основата на реални събития и възможности, които ще ни се представят в близко бъдеще.

Когато работим за създаване на събитие за приходи не трябва да пропускаме моментът,че цветът играе огромна роля. Препоръчвам Ви да потърсите: Жълта или оранжева свещ със златисти или сребристи елементи. Не изключвайте възможността и за изцяло посребрени или позлатени свещи. Ароматите,които могат да Ви бъдат от допълнителна полза в този случай са на канела или кафе. Тези аромати са символ на придобивки и засилват паричните потоци.

ЦИЛИНДРИЧНИ СВЕЩИ:
Служат за възстановяване на духовното равновесие и поставят началото на желани промени. Те са идеален инструмент за ориентация и израстване спрямо собствените Ви възгледи и идеи. Същевременно с това са пречистващи и внасят пълна хармония в домът или мястото на което са поставени. Спокойната или релаксираща музика ще спомогне за засилване на енергийният поток,който несъмнено се заражда помежду Ви.

За медитация Ви препоръчвам да ползвате черна и бяла свещ /ИН и ЯН /, която внася перфектен баланс.

За друг вид равновесие от което се нуждаете Ви съветвам да ползвате светло- лилава, тъмно- лилава свещ. Също можете да ползвате и бяла свещ с леки релефни инкрустации в топли тонове. Ароматът на ванилия,лавандула или сандалово дърво ще бъдат чудесен избор.

КЪЛБОВИДНИТЕ СВЕЩИ:
Служат за раздвижването на застопорени ситуации и дела. Ти са източник на мощна енергия,която създава безпрепятствено движение на енергийните флуиди в който са закодирани утежняващите обстоятелства и по този начин кълбовидната форма създава енергийно въртящо се поле,което започва да работи във Ваша полза. Много важно е да се знае,че този ефект може да бъде подсилен ако до свещта поставите монокристал от планински кристал, лабрадорит или кристална пирамида.
Един път запалена кълбовидната свещ трябва да догори защото те изпълняват програма в която е вложена времева орбита.
Цветът на тази свещ може да бъде приятна червен, зелен, резеда, бежово и кафяво.
Тъй,като почти не се намират свещи с аромати на наг – чампа ще бъде добре да запалите до нея ароматна такава пръчица. Тя спомага за сгъстяване на астрала и подсилване на енерго-информационните структури  разрешаващи проблема.Още форми тук

РОЗОВИТЕ СВЕЩИ увеличават чувството на привързаност и любов, подпомагат контактите с децата. Розовата свещ ще ви направи привлекателни и ще имате успехи сред другия пол.

– Ако сте уморени от суетата на живота и натовареното ежедневие, запалете СИНЯ СВЕЩ. Тя ще ви донесе спокойствие и баланс. Използвайте всички оттенъци на синьото. Синята свещ ви носи хармония, радост, доброжелателност.

– ЧЕРВЕНИТЕ СВЕЩИ засилват чувствителността, страстта, любовта. Ако в отношенията ви с любимия човек е настъпил застой и хладина, червената свещ ще събуди страстта. Червената свещ носи любов, привързаност, страст, успех.

– ЖЪЛТИТЕ СВЕЩИ ще ви заредят с творческа енергия, оптимизъм и успех в работата. Добре е да се запалват, когато имате гости, защото разговорите ще станат много приятни. Жълтата свещ е символ на преданост, жизнерадост, привлекателност.

– ЗЕЛЕНИТЕ СВЕЩИ носят усещането за хармония, спокойствие и увереност. Помагат при осъществяване на желания за повече пари. Зоната на богатството в дома е юго-източната част. -Запалете там зелената свещ. Зелената свещ носи парични успехи, бизнес-успехи, стабилизиране в работата.

– Ако искате весело прекарване с приятелите си, запалете ОРАНЖЕВА СВЕЩ. Тя ще зареди всички с чувство на радост, приятелство и безкористност. Оранжевата свещ помага при реализиране на планове и откриване на нови пътища.

– ВИОЛЕТОВИТЕ СВЕЩИ ще ви дадат възможност да проникнете в света на тайните и мистериите, ще ви помогнат да разгадаете тайни, ще засилят интуицията ви. Виолетовата свещ ще ви донесе власт, ще подсили амбициите ви, ще ви издигне в работата.

– ЗЛАТНИТЕ СВЕЩИ се палят, когато имате огромна нужда от пари. Те няма да ви донесат по магически начин пари, а ще ви помогнат да имате успех в работата и да се издигнете.

– БЕЛИТЕ СВЕЩИ включват в себе си всички цветове. Тях може да използвате по всяко време и на всяко място. Те ще ви помогнат, каквито и проблеми да имате. Бялото е символ на духовна чистота и спокойствие.

Когато имате желания с различен характер, съвсем спокойно можете да запалите едновременно свещи с различни цветове. Те ще ви помогнат. Отнасяйте се с уважение и любов към свещите. Палете ги не само на празнични поводи, но и в ежедневието си.
.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Pls,be more sociable and share your mind

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: