jump to navigation

Ползите от пчелния восък

lekuvane-pchelen-vosakПчелният восък се образува  във восъчните жлези на пчелите. Чистият восък се познава по това, че при продължително стоене се покрива със сивкав, белезникав прах.Восъкът е твърд, но еластичен, без вкус, с типичен аромат на прополис, а цветът определя качеството и чистотата му. Може да е жълт, кафяв или безцветен. Колкото по-висока е температурата му на топене, толкова по-малко примеси има в себе си. С времето се покрива с белезникав прах, ако е висококачествен. Той не пропуска вода, което го прави многостранно приложим в различни сфери.В състава му има около 15 вида вещества – сложни етери,етерични масла и витамини, наситени въглеводороди, мастни киселини, багрила и ароматни съединения. Не се разтваря във вода и алкохол.Пчелният восък е достъпен и полезен продукт с натурален произход. Ценна съставка е както в промишлената индустрия, така и в козметологията и народната медицина. Влиза в състава на домашни помади за здраве и красота и в търговски продукти със същите функции – мехлеми, кремове, маски, свещички, пластири, лосиони, сапуни и др. За да се засилят полезните му качества се смества със зехтин, мед, свинска мас, масла – етерични и базисни, борова смола и алкохол.

Лечение с народна медицина-рецепти»»четете  тук  Какви са полезните му свойства  и някои рецепти за домашно приложение >> тук 

Още в Древен Египет са го добавяли към сместа за балсамиране на фараоните, като са смятали, че така ще успеят да съхранят във вековете техните тела, заради лечебните, регенериращи и разкрасяващи свойства на този дар от природата. Пчелният восък е вторият по значение след меда продукт, биологически активен, с чудесни бактерицидни свойства, които не се губят дори след неговата преработка. От къде се появява в пчелния кошер е един от въпросите занимавали древните учени от хилядолетия.Ако искате да научите за това и повече за историята на пчелния восък,както и за древни лечебни рецепти достигнали до нас – четете тук .

 

Любопитен факт е и връщането напоследък към восъчните свещи. Но не като към източник на светлина, какъвто са били векове наред, а като към лечебно натурално средство. Оказва се, че техният бездимен и топъл пламък има здравословно въздействие при депресивни състояния, повишава самочувствието, подобрява настроението, особено в съчетание със съответните аромати. Една горяща свещ от истински пчелен восък :

IMG_20160226_134152

Според Теди Куцева

експерт в Училище МАГ, специалист в премахването на негативни влияния, чрез древния метод на восъколеенето: “На енергийно ниво

особеното на пчелния восък е това, че той се събира от хиляди видове цветя, от техния нектар. Всяко цвете или лист се състои от енергия с определена вибрационна честота. Така е, защото две цветчета с абсолютно еднаква вибрационна честота не съществуват. Това многообразие от енергии създава уникалните свойства на пчелния мед. Понеже всеки човек има своя собствена събирателна честота, почти сигурно е, че винаги ще се намери честота във восъка, която да резонира със съответната честота на човека. Това се отнася и за съответните болести и органи.”

Знаем ли каква е силата на свещитечетете тук

Препоръката е ежедневно да палим у дома или в помещенията, в които работим за 15 – 20 минути на ден восъчна свещ с любимия ни аромат. Ако желаете,хвърлете един поглед на Еко-свещите от пчелен восък§ палмов стеарин,които са ръчна изработка – тук  и може би ще си и харесате някоя от тях….Особено препоръчително е преди сън, след проветряване на спалнята. Последните научни изследвания свързани с екологичните проблеми на планетата показват, че за разлика от парафиновите ,восъчните свещи не вредят на околната среда и имат концентрирана в себе си дарена ни от природата енергия, която влияе добре на нашето здраве и изчиства въздуха около нас.( Източник)

Как да направим енергийно пречистване на себе си и на пространството около нас- четете тук

 

 

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Pls,be more sociable and share your mind

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: