jump to navigation

Морската вода в козметиката

%d0%bc%d0%be%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b0Морската вода има уникални свойства-съдържа 84 важни елементи, които са част и от състава на човешкото тяло. Тези елементи включват витамини, минерални соли, микроелементи и аминокиселини. Ние, хората, имаме естествената способност лесно да усвояваме всички тези елементи. А интересен факт е, че човешката кръвна плазма има почти същата концентрация на минерали и микроелементи, каквато има морска вода.

Какви са ползите на морската вода за кожата?

Не е тайна за никой, че голяма част от разкрасителните СПА процедури се правят с продукти, които съдържат морски соли. Това не е никак случайно.

o Солта в морската вода помага за премахване на токсините от кожата и действа като естествен ексфолиант – това премахва мъртвите клетки и насърчава производството на нови такива. o Морската вода набавя на кожата минерали. А магнезият, който се съдържа в нея, подобрява процеса на хидратация, което води до по-добрия вид на кожата като цяло.

o Морска вода има способността да лекува увредената и раздразнена кожа. Тя намалява възпаленията и е много благоприятна за кожни заболявания като атопичен дерматит, розацея, псориазис и екзема.

o Морската вода има антисептични свойства, които са много полезни за лечението на малки рани, порязвания, обриви и ожулвания.

o Ако трябва да обобщим – морска вода значително подобрява текстурата на кожата, повишава нейната еластичност, облекчава и лекува много кожни неразположения.

Advertisements
%d bloggers like this: