jump to navigation

Стрии

%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b8%d0%b8Стриите са едни от най-неприятните белези, които тормозят най-вече жените. Почти всяка една дама се е сблъсквала с тях.Дали след скоростно отслабване, напълняване, след раждане, наследственост, суха кожа, пубертет-при хормонални промени или по други причини, факт е, че това е един доста неприятен белег, който грози женското тяло.

Стриите се появяват, когато дермата (средният слой на кожата, който поддържа нейната форма и еластичност) е разтегната над нормалното.Тъканите нарастват прекалено бързо, горният слой на кожата не може да успее да се изравни с тази скорост, става все по-тънък и се разкъсва-  в този случай съединителните влакна в кожата се „пречупват”, прекъсвайки производството на Колаген Благодарение на съединителна тъкан кожата е цяла, но на мястото на разкъсването остават  белези.В началото те са по-скоро червеникави или лилави линии, но с течение на времето  избеляват. .

Стриите обикновено се появяват в областта на гърдите, бедрата, краката, бедрата и корема.Всъщност реално няма пълно премахване на стриите, но те могат да бъдат силно „изгладени”.В случая,за да стане кожата по-еластична при разтегляне, е необходимо максимално омазняване , подхранване и овлажняване .За регенерация на увредената кожа е необходимо да се стимулира синтеза на Колаген за производството на нови клетки.Най-ефективните и доказали се във времето средства против стрии,са твърдите масла от Какао,Кокос,Карите-богати на мастни киселини,витамини и минерали,както и Свинската мас-доказала лечебната си сила и широко използвана от нашата народна медицина, Пчелният восък-този дар от Природата със своите лечебни и регенериращи свойства,а от растителните масла -Таману, Здравец ,Шипки ,Пшеничен зародиш,Гроздови семки,Моркови,Невен,Лавандула и др. Допълнителни ,мощни регенериращи активи са Тамян,Сакъз,Пчелен прашец,Прополис.В  процеса на обновяване, натрупването на нови клетки, които заменят разкъсаната тъкан, съответно се различават по цвят и плътност от околната кожа. С ексфолиращото действие на A.Х.A./плодовите киселини/ се уеднаквява релефа на епидермиса и се стимулира равномерното създаване на нови клетки.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Pls,be more sociable and share your mind

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: